domingo, 11 de abril de 2010

Editorial


“A la Roca el sol hi toca,

a la Roca el sol hi neix,

més m’estimo una xicota,

que una saca de diners.”

Hola a tothom! Ja estem aquí. Com va això?.

Benvolguts i benvingudes a el sol hi toca, una nova finestra oberta a l’opinió, un nou raig de llum a la discussió plural i un espai obert al comentari respectuós i a la crítica constructiva.

Nosaltres som els Eclipsats; som gent que ha nascut a aquest poble, gent que ha vingut a viure-hi des de lluny i gent que vol seguir-hi vivint. I som conscients que aquest és un lloc privilegiat. Tenim boscos i un riu, camps, prats i el mar a prop. Autopistes, peatges, rotondes, centres comercials, trens d’alta velocitat i fins i tot una presó. També tenim comerços locals, bars i terrasses, biblioteca, piscines i centres culturals. Tenim gairebé de tot, però ens falten algunes coses.

Ens falten carrils bici, porteries i cistelles per a tothom i aviat una pista de gel. Ens falten locals de reunió permanents per a les associacions, locals d’assaig per a els músics, infraestructures que donin cabuda a diferents formats com ara concerts o festes populars i en definitiva un entrellat social més dinàmic i ampli.

L’objectiu de el sol hi toca és desgranar aquestes mancances que en certa manera ens eclipsen. I la intenció és fer-ho d’una manera ponderada. Sense faltar al respecte, però deixant clar que si complim amb els nostres deures de ciutadans, volem veure retribuïts els nostres drets; principalment el de poder gaudir al màxim del lloc on vivim.

Hi ha molta gent amb ganes de fer coses i moltes formes diferents de concebre com ens agrada viure.

Esteu tots convidats a participar.

Per cert, si algú pretén utilitzar aquest espai de manera partidista que s’ho vagi traient del cap o que sigui conscient de les conseqüències.

Els Eclipsats

5 comentarios:

  1. Ho trobo perfecte,ara fa falta que ens escoltin i las paraulas ens transformin en fets,els roquerosl ens mereixem el millor!!

    ResponderEliminar
  2. Ja era hora que comencèssin a sorgir plataformes d'expressió lliure.

    Desitjo que en poguem treure profit d'aquestes converses i idees per a fer desenvolupar cultural, educativa i lúdicament el nostre poble.

    Salut!!

    ResponderEliminar
  3. Una finestra oberta al món! Per fi una llum que intenta obrir-se cami sense censures! L'avis per navegants del ultim paragraf marca terreny i principis! Us felicito!
    A La Roca vivim actualment sense cap lloc on poder dir la nostra.Nomes cal veure el forum del ajuntament on no tothom pot dir el que vol, on cal esperar que un censor accepti si el missatge és prou bo, o si compleix un coi de normatives sense sentit.

    De nou, us felicito per la iniciativa i espero que aquest espai s'ompli de continguts interessants, de propostes punyents, que despres es puguin traslladar en fets reals, corporis i que ens faci retornar la illusió en el poble del ciment.

    Cordialment,

    La Anxaneta Filomena

    ResponderEliminar
  4. Bé, llavors comencem amb les xerrades....fa poc es va establir un grup al "Faceboock" que per alguna cosa ha de servir (jajaja), en relació a la creació d'un Ateneu a La Roca.

    Pregunto el següent: s'ha començat a mirar alguna cosa, teniu pensat (a les persones que ho varen enjegar) per on començar....Que us sembla si anem fent cami????

    Salut!!

    Una Roquerola.

    ResponderEliminar
  5. Benvolguts amics.

    Coincideixo amb l'Anxaneta Filomena, amb qui no sé si tinc el plaer d'haver coincidit, potser si, m'agrada el to de les vostres lletres, així com que s'obrin nous canals per fer aflorar idees i opinions al nostre poble.

    Els canals oficials, com el forum, fan pena de veure i llegir, i entre uns i altres l'hem mort del tot. Si no mireu quantes entrades hi ha dels darrers mesos...

    Bé, felicitats per la vostra iniciativa. Espero poder-vos seguir amb assiduitat.

    Salut!!!

    Agustí

    ResponderEliminar